Färskpotatissallad ca 6 port
1 kg kokt kall färskpotatis (perfekt att koka dagen innan)
1 paket sugarsnaps eller sockerärtor
1 bunt grön sparris
250 g körsbärstomater
100 g machesallad eller spenat
Dressingen:
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 tsk salt
svartpeppar
Börja med dressingen. Blanda alla ingredienserna i en liten skål. Vispa i 1 dl olivolja i en tunn stråle med en handvisp.
Dela potatisen i bitar. Koka sparrisen i 2 min och låt sockerärtorna koka med sista 20 sekunderna. Spola kallt i ett durkslag och dela sedan sparrisen i lagom bitar. Halvera körsbärstomaterna. Blanda dressingen med potatisen och grönsakerna i en stor bunke. Hit går det bra att förbereda några timmar innan. Varva sedan sallad, grönsaker och körsbärstomater på ett fat. Passar till det mesta faktisk :) .... och servera med lite extra flingsalt för det behöver de små potatisarna och sockerärtorna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar