fredag 31 augusti 2012

Sommarens bästa färskpotatissallad

Lite provlagning inför dopet på lördag. Daniel var och köpte de goda färska korvarna på Västchark i Malmö. Lika goda som prisvärda och framför allt köttiga. Perfekta att ha ett lager i frysen så är sommarens grillkvällar räddade. Den röda är superstark med god och den lite ljusare är mild men väldigt smakrik. Passar bra till en kall potatissallad och lite tzatiki eller med en syrlig limesås som vi ska ha på helgens dop.

Färskpotatissallad ca 6 port

1 kg kokt kall färskpotatis (perfekt att koka dagen innan)
1 paket sugarsnaps eller sockerärtor
1 bunt grön sparris
250 g körsbärstomater
100 g machesallad eller spenat

Dressingen:

2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 tsk salt
svartpeppar

Börja med dressingen. Blanda alla ingredienserna i en liten skål. Vispa i 1 dl olivolja i en tunn stråle med en handvisp.

Dela potatisen i bitar. Koka sparrisen i 2 min och låt sockerärtorna koka med sista 20 sekunderna. Spola kallt i ett durkslag och dela sedan sparrisen i lagom bitar. Halvera körsbärstomaterna. Blanda dressingen med potatisen och grönsakerna i en stor bunke. Hit går det bra att förbereda några timmar innan. Varva sedan sallad, grönsaker och körsbärstomater på ett fat. Passar till det mesta faktisk :) .... och servera med lite extra flingsalt för det behöver de små potatisarna och sockerärtorna!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar