tisdag 21 augusti 2012
Matig räksallad
Med en burk handpillade räkor på burk (det är absolut värt priset) så är kvällens middag räddad. Ett 5-minuters kokt ägg, en mogen avocado, några hemmaodlade tomater, lite gurka och dressat matvete.
Matvete till 2 rejäla sallader:
1 burk matvete (finns färdigkokt på praktisk konservburk vid bönorna, glöm inte att skölja av väl)
2 msk olivolja
Saften av 1/2 pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar
Rikligt med färsk eller fryst basilika/persilja
Blanda ihop allt i en bunke. Smaksättningen funkar lika bra till linser och andra korn. Har du lite av basilikadressingen över så ringla den över hela härligheten och glöm för allt i världen inte flingsaltet. Gokväll!!!
Etiketter:
Fisk och Skaldjur,
sallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar