tisdag 21 augusti 2012

Matig räksallad

















Med en burk handpillade räkor på burk (det är absolut värt priset) så är kvällens middag räddad. Ett 5-minuters kokt ägg, en mogen avocado, några hemmaodlade tomater, lite gurka och dressat matvete.

Matvete till 2 rejäla sallader:

1 burk matvete (finns färdigkokt på praktisk konservburk vid bönorna, glöm inte att skölja av väl)
2 msk olivolja
Saften av 1/2 pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar
Rikligt med färsk eller fryst basilika/persilja

Blanda ihop allt i en bunke. Smaksättningen funkar lika bra till linser och andra korn. Har du lite av basilikadressingen över så ringla den över hela härligheten och glöm för allt i världen inte flingsaltet. Gokväll!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar