tisdag 14 augusti 2012

Tomatpesto

Vad passar inte bättre än att börja mitt första inlägg med min älskade tomatpesto. Lika god som sås till grillade kycklinglårfiléer som i en pastasallad eller som en god röra på brödet.



 En stor laddning

1 burk soltorkade tomater i olja
2dl naturella solroskärnor
1 vitlöksklyfta
3-4dl olja (godast med hälften oliv- och hälften solrosolja)
Salt och svartpeppar
2-3 dl riven parmesanost (lite grovt och lite fint riven)

Mixa tomaterna och oljan som de ligger i med solroskärnorna, vitlöken och oljan. Lite svårt med stavmixer så använd gärna en matberedare med kniv eller en blender. Krydda med lite salt och svartpeppar. Rör ner parmesanosten och späd ev med lite mer olja om du vill ha den lösare. Förvara i kylskåp men som allt annat är den godare om den får stå i rumstemperatur lite innan ni serverar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar