Potatisen blandade jag först med en basilikaolja (mixade med stavmixer lite olivolja, en handfull basilikablad, en vitlöksklyfta och salt & svartpeppar) och rostade i ugn på 225-250 grader varmluft i ca 20 minuter, så att det blev en riktig fin gyllenbrun yta.
Salladen blev en mix av machesallad, spenat, avocado, nektariner, gurka och körsbärstomater. Prova med olika frukter i salladen efter säsong. Riktigt mogen melon och ananas är också jättegott att ha i. En god dressing och lite flingsalt på toppen, så trivs salladen ännu lite bättre :)
Salladen blev en mix av machesallad, spenat, avocado, nektariner, gurka och körsbärstomater. Prova med olika frukter i salladen efter säsong. Riktigt mogen melon och ananas är också jättegott att ha i. En god dressing och lite flingsalt på toppen, så trivs salladen ännu lite bättre :)
2 dl turkisk yoghurt
skal av 1 lime + saft från 1/2 lime
1-2 tsk flytande honung
1 dl mangotärningar (finns i frysdisken)
salt & citronpeppar
Låt mangon tina och blanda alla ingredienserna i en skål. Låt gärna stå i minst 30 min och smaka ev av med mer limesaft, honung och salt. Passar till det mesta grillat som lax, kyckling eller kryddstarka korvar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar