Blir sådär glad när jag råkar slänga ihop en middag av råvaror som jag har hemma. Kylskåpsrensning får min själ att må bra :) Denna kombinationen blev riktigt god och rödbetor tillagas och ätes alldeles för sällan.
Till två:
2 bitar färsk laxfilé (be alltid om att få fina mittbitar :)
citronpeppar och salt
10 små rödbetor
1/2 paket sugarsnaps
en handfull färsk babyspenat
1 dl grovriven parmesanost
2 dl turkisk yoghurt
skal av 1 citron + lite saft
1 tsk flytande honung
Koka rödbetorna mjuka med skalet på. Kan ta upp emot 30 minuter. Känn med potatissticka så att de är mjuka och goa. Blanda under tiden turkisk yoghurt med lite citronsaft och skal, honung, citronpeppar och salt till en kall sås.
Sätt ugnen på 125 grader varmluft. Krydda laxen och tillaga tills innertemperaturen är mellan 50-52 grader. Här är en digital stektermometer A och O.
Låt sedan sugarsnapsen få ett snabbt dopp på 20 sekunder i en liten kastrull med kokande vatten. Ta upp och spola med kallt vatten så att de behåller sin fina gröna färg.
Nu är rödbetorna förhoppningsvis klara. Skala under rinnande kallt vatten så lossnar skalet lätt och du blir inte så röd om fingrarna. Dela rödbetorna i klyftor och vänd runt dem och sugarsnapsen i några matskedar av basilikadressingen.
Lägg upp lite spenat på två tallrikar, fyll på med grönsakerna, lite mer dressing, den rivna parmesanosten och lite flingsalt. Servera med laxen och den kalla citronsåsen. Voila!
Sätt ugnen på 125 grader varmluft. Krydda laxen och tillaga tills innertemperaturen är mellan 50-52 grader. Här är en digital stektermometer A och O.
Låt sedan sugarsnapsen få ett snabbt dopp på 20 sekunder i en liten kastrull med kokande vatten. Ta upp och spola med kallt vatten så att de behåller sin fina gröna färg.
Nu är rödbetorna förhoppningsvis klara. Skala under rinnande kallt vatten så lossnar skalet lätt och du blir inte så röd om fingrarna. Dela rödbetorna i klyftor och vänd runt dem och sugarsnapsen i några matskedar av basilikadressingen.
Lägg upp lite spenat på två tallrikar, fyll på med grönsakerna, lite mer dressing, den rivna parmesanosten och lite flingsalt. Servera med laxen och den kalla citronsåsen. Voila!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar