söndag 26 augusti 2012

Lax Caesar
















Fick lite lax över sen gårdagens middag och det blev en god laxcaesar till lunch. Var så hungrig så jag hann äta upp halva innan jag kom på att jag skulle fota :)

Lite sallad i botten. Spenat och mache är mina favoriter men välj efter smak och vad som finns hemma. Fyll på med lite grönsaker sen. Jag tog gurka, riktigt söta körbärstomater och en mjuk och go avokado. En bit surdegsbröd som blev kvar efter frukosten blev till tärningar, som stektes till frasiga krutonger i olja och persillade (en god krydda som finns i de flesta affärer). Laxen sen igår delade jag i bitar och värmde på bara lite lätt i stekpannan där krutongerna stekts. Fick god smak av den kryddade oljan som var kvar. Såklart går det lika bra att ugnssteka två färska laxfiléer eller varför inte prova med lite varmrökt lax.

Som genväg till en äkta Caesardressing blandade jag 2 dl creme fraiche, 1 dl riven parmesanost och skal av en citron. Sen smakade jag av med lite citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Toppade salladen med dressingen och lite grovriven parmesanost.

Jag hade lite av den goda basilikadressingen kvar och det gjorde susen på toppen. En sallad är inte godare än sin egen dressing ;) eller hur man nu säger.

Lite flingsalt på toppen såklart!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar