torsdag 23 augusti 2012

Hemmagjord müsli






















Min favoritmüsli som jag alltid tänker att jag ska röra ihop varje söndag. Så enkel och så god. Funkar också att röra ihop en helt vanlig torsdagmorgon som idag, för att förgylla helgfrukosten. Godast med en tallrik naturell fil tycker jag!

1 liter havregryn
2 dl kokosflingor
1 dl solroskärnor eller pumpafrön
1 dl grovhackade hasselnötter
3/4 tsk salt
1 dl vatten
1 dl flytande honung

Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke. Rör samman vattnet och honungen i ett glas och blanda med de övriga ingredienserna. Gärna så att det blir lite små klumpar. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper på. Rosta i mitten av ugnen i 30 minuter. Rör om efter halva tiden och passa på slutet så att det inte bränns. Låt svalna och förvara sedan i din favoritburk.

Tycker du om torkad frukt så kan du blanda i lite hackade aprikoser eller russin när müslin svalnat.

1 kommentar: