söndag 2 september 2012

Kalljästa semesterfrallor

Efter en fullspäckad vecka som avslutades med dop för vår Sixten i Hult är jag nu tillbaka i vardagen. En rapport från dopet är på gång. Tills dess får ni njuta av dessa goda frukostfrallor. Bli inte avskräckta av att degen ska röras ihop på kvällen för det tar inte många minuter.

8-10 frallor

1/2 paket jäst
3 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl (eller 3 + 2 graham/dinkel)
1 dl havregryn
1 dl solroskärnor och linfrö (+ lite till garnering)
1/2 msk salt

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Lägg över plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten. Sov så gott och så fort du vaknar hoppar du upp och sätter ugnen på 225 grader varmluft. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och skeda upp degen med en sked till 8-10 bullar och forma till dem lite med mjölade händer. Pensla med vatten och strö på lite blandade frön. Grädda i ca 15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna under handduk och njut sedan med smör och ost eller vilket pålägg som är din favorit. Bättre start på dagen går inte att få. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar