söndag 30 september 2012
Lördagslunch
I lördags blev det en god räksallad med nobisdressing till lunch. Börja med lite spenat eller er favoritsallad. Fyll på med gurka, körsbärstomater och avokado. Toppa med en rejäl hög goda räkor. Finns handpillade på burk som verkligen är värda sitt pris. Koka vars ett ägg i fem minuter och dela i två. Strö över lite rostade frön, jag gillar pumpafrön för tillfället men solrosfrön funkar precis lika bra. Ringla över rikligt av dressingen och servera med en citronklyfta. Enkelt & gott!!!
Dressing:
1 äggula
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
Rör ihop i en bunke och tillsätt 3/4 dl rapsolja i en tunn stråle samtidigt som du vispar med handvisp. 2 krm salt och 1/2 krm cayennepeppar brukar bli bra. Har du lite gräslök hemma så hacka ner det. En lite klyfta pressad vitlök passar också bra att ha i. Jättegod dressing att toppa en räkmacka med.
Etiketter:
Fisk och Skaldjur,
sallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jättetrevlig bloggsida! Nu förstår nog våra vänner vad vi skryter om när vi berättar om din mat...Till denna sida återkommer vi flra gånger... :)
SvaraRadera