Testade en lättlagad paj från "Lagalätt". Såklart gjorde jag om den en smula ... eller jag faktiskt ganska så mycket. Såhär blev resultatet och det blev gott.
500 g kycklinglårfilé
5 msk röd tomatpesto
250 g körsbärstomater
150 g fetaost
1 kruka basilika
1 paket filodeg (tar ca en timme att tina i rumstemperatur)
olja
salt
Dela kycklingen i grova bitar och stek så att den bara får lite yta i olja i en stekpanna. Krydda med salt och blanda med 3 msk av peston i en bunke. Klä en springform med filodegsplatterna lite omlott och låt lite av degen hänga ut över kanten. Fyll skalet med kycklingen och körsbärstomaterna. Smula över fetaosten och klicka på den resterande peston. Vik tillbaka degkanterna och pensla dem med lite olja. Grädda mitt i ugnen på 200 grader varmluft i 20 min. Låt svalna lite och ta loss från formen. Garnera med rikligt av basilikan och servera med en god sallad. Det blev riktigt bra :)
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera