Tomat & mozzarella |
Några stora fina bifftomater, en god buffelmozzarella och några färska basilikablad. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger. Lite nymalen svartpeppar och rikligt med flingsalt .... jaaa :)
Bacon & dadlar |
Köp ett paket bacon och några fina färska dadlar i fruktavdelningen. Dela dadlarna på längden och kärna ur dem. Dela baconskivorna i två och linda in en halv dadel i en halv skiva bacon. Lägg i en ugnssäker form och skjuts in i en 200 gradig varm ugn i 5-10 minuter tills baconet blivit lite lagom knaprigt. Servera lite ljumma .... mumma!!!
Räkor & aioli |
Hemmagjord aioli slår allt i köpväg. Finns inga ursäkter. Denna är så lätt. Rör ihop en äggula, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap och lite salt i en bunke. På med elvispen och tillsätt 2 dl solros- eller rapsolja i en stråle medan vispen går för fullt. Nu har du förhoppningsvis fått en tjock gul massa. Tillsätt sedan 1 msk vatten och vispa lite till så får du en härligt krämfärgad och fluffig majonäs. Rör i 1-2 pressade vitlöksklyftor, lite lite lite cayennepeppar och lite skal av 1 citron. Nu är det bara att handpilla ett gäng goda räkor och njuta!
Ett gott surdegsbröd, en bit krämig brieost med tomatchutney, kycklingspett och heta chili- & vitlöksräkor så var kvällen komplett :) Mycket bättre än tacofredag och lätt att fixa ihop. Detta har vi bjudit på flertalet gånger och det är alltid mysigt att sitta ner lite längre vid bordet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar