söndag 30 september 2012

Fredagstapas

Oj så fort tiden går, en hel vecka sen jag skrev sist. Bara därför ska jag dela med mig av vår fredagsfavorit. TAPAS!!! Den brukar se ut ungefär såhär och där finns en del som bara måste finnas med :)

Tomat & mozzarella

















Några stora fina bifftomater, en god buffelmozzarella och några färska basilikablad. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger. Lite nymalen svartpeppar och rikligt med flingsalt .... jaaa :)

Bacon & dadlar

















Köp ett paket bacon och några fina färska dadlar i fruktavdelningen. Dela dadlarna på längden och kärna ur dem. Dela baconskivorna i två och linda in en halv dadel i en halv skiva bacon. Lägg i en ugnssäker form och skjuts in i en 200 gradig varm ugn i 5-10 minuter tills baconet blivit lite lagom knaprigt. Servera lite ljumma .... mumma!!!


Räkor & aioli

















Hemmagjord aioli slår allt i köpväg. Finns inga ursäkter. Denna är så lätt. Rör ihop en äggula, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap och lite salt i en bunke. På med elvispen och tillsätt 2 dl solros- eller rapsolja i en stråle medan vispen går för fullt. Nu har du förhoppningsvis fått en tjock gul massa. Tillsätt sedan 1 msk vatten och vispa lite till så får du en härligt krämfärgad och fluffig majonäs. Rör i 1-2 pressade vitlöksklyftor, lite lite lite cayennepeppar och lite skal av 1 citron. Nu är det bara att handpilla ett gäng goda räkor och njuta!
























Ett gott surdegsbröd, en bit krämig brieost med tomatchutney, kycklingspett och heta chili- & vitlöksräkor så var kvällen komplett :) Mycket bättre än tacofredag och lätt att fixa ihop. Detta har vi bjudit på flertalet gånger och det är alltid mysigt att sitta ner lite längre vid bordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar