Har bestämt mig för att laga lite middagar i veckorna från mina gamla mattidningar som mest samlas på hög. Det går inte alltid så bra för mig att följa recepten, men om resultatet i alla fall blir bra så har de ju kommit till någon nytta. Med inspiration från en gammal Lagalätt tidning blev det en god och matig laxsallad.
4 portioner
700g av en god och fast potatissort (jag tog Amandine)
500g varmrökt lax
1 liten purjolök
olja
en liten påse färsk babyspenat
2 avokado i bitar
rostade pumpakärnor
En god vinägrett (+1/2 dl finhackad dill, fryst går bra)
En kall och lite syrlig citronsås på lite turkisk yoghurt, rivet citronskal, några droppar av citronsaften, lite salt, rikligt med citronpeppar och en klick flytande honung.
Koka potatisen så att de fortfarande har lite motstånd kvar. Ställ åt sidan. Strimla purjolöken och stek den mjuk i lite olja i ett stekjärn. Dela potatisen i bitar eller skivor och blanda med den stekta purjolöken, babyspenaten, avokadon och några matskedar dressing i en bunke. Fördela på fyra tallrikar och toppa med bitar av laxen, de rostade pumpakärnorna och den kalla yoghurtsåsen. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar