lördag 15 september 2012

Kycklingsallad med röd tomatpesto

Tänkte skriva sommarens sista sallad men kom på att det finns ju så många härliga höstsallader att laga så detta fick bli den första, men med sensommarens sista ingredienser.

















2 rejäla sallader

300 g kycklinglårfiléer
1 sats röd tomatpesto
olja, salt & svartpeppar

1 bunt sparris
2 mozzarella
2 avokado
babyspenat
några färsk basilikablad
1 dl cashewnötter
balsamicocreme

Dela kycklingen i grova bitar och stek i olja på högvärme så att de får färg runt om. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen på 100 grader varmluft under tiden du förbereder resten.

Dela sparrisen i tre delar och stek på hög värme med lite olja och salt i en stekpanna tills de får lite yta men behåller sin spänst. Torka av stekpannan och rosta cashewnötterna med lite salt. Skär avokadona i skivor och bryt mozzarellan i bitar.

Ta ut kycklingen ur ugnen och lägg i en skål. Blanda med några matskedar tomatpesto. Lägg babyspenat på två tallrikar. Fyll på med sparrisen, avokadon, mozzarellan och kycklingen. Toppa med nötter, några basilikablad och skeda över någon tesked av peston över hela härligheten. Avsluta med lite balsamicocreme och rejält med flingsalt. En helt ok improviserad lördagsmiddag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar