söndag 23 september 2012

Söndagssoppa med blomkål och räkor

Idag letade jag lite ny inspiration i mattidningsträsket och hittade ännu ett recept i en gammal Lagalätt-tidning. Soppa på blomkål som piffades till med lite av resterna från gårdagens tapas. Lite handpillade räkor som blev över och ett gott surdegsbröd. Såklart kunde jag inte låta bli att göra om receptet lite :)

Räckte lagom till mig, Daniel och mamma:

500g blomkål
3 potatisar (tog de som blev över sen torsdagens laxsallad)
3 schalottenlökar
olivolja
6 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk fond (jag tog hälften kyckling och hälften grönsak)
1 tsk vitvinsvinäger
salt & svartpeppar
1-2 dl finriven parmesanost

Dela blomkålen i små buketter och skala och tärna potatisen och löken. Fräs allt i olja i en stor kastrull i någon minut under omrörning. Tillsätt vattnet, grädden och fonden. Koka i 15 min under lock. Mixa med en stavmixer till en slät soppa och smaka av med vinäger, salt och svartpeppar. Rör ner osten och låt den smälta i soppan. Servera med några goda räkor och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar