tisdag 18 september 2012

Söndagsbesök & Kamutvetesallad med rödbetor & halloumi

God och fin mat gör mig glad, goda och fina vänner gör mig ännu gladare. Hade en av alla mina fina på besök i söndags. Albina som jag kan prata mat och recept med i timmar. Dagens lunchsallad blev en liten orientering i kylskåpet och i skafferiet. Såhär blev resultatet till sist och en bild på en härlig höstbukett och sötaste ugglan som Sixten fick i present :)

Kamutvetesallad

2 portioner

1 dl kamutvete + en god dressing eller vinägrett
babyspenat
1 stor morot
1 svenskt höstäpple
några rödbetor & körsbärstomater
1 paket halloumi
rostade och saltade pumpakärnor

Koka kamutvetet och rödbetorna i två kastruller. Tar ungefär lika lång tid, runt 30 min. Blanda den lite avsvalnade kamuten med någon matsked av en god dressing, tex basilikadressingen. Skiva moroten och äpplet och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg lite spenat på en tallrik. Fyll på med kamut- & grönsaksblandningen. Sedan de varma rödbetorna och rikligt med rostade pumpakärnor. Skär halloumin i tärningar och stek på hög värme i lite olja tills den blir alldeles gyllenbrun och knaprig. Toppa salladen med osten och ringla lite dressing över. Har du några körsbärstomater kvar sen sommaren så passar det toppen till. Ett gott bröd och sen är söndagen räddad :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar