4 pers
2 kg tunna revbensspjäll
1,5 msk salt
2 röda lökar
1 vitlöksklyfta
4-5 cm färsk ingefära
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk tomatpuré
1 dl färskpressad apelsinjuice (ca 1 stor apelsin)
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk worchestersås
400 ml passerade tomater
Skala löken och ingefäran och hacka allt fint. Stek rödlöken lite glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret och låt det småputtra under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt tomatpurén och stek någon minut till. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småputtra i 30 minuter på svag värme. Rör lite då och då i hela härligheten. När det tjocknat lite och du är nöjd så häll såsen i en bringare och mixa den slät med en stavmixer.
Lägg spjällen med köttsidan upp på en plåt eller i en stor ugnsform och salta båda sidorna. Bred över rikligt med sås. Lite på undersidan och lite mer på ovansidan. Häll 2 dl vatten runt om och täck med aluminiumfolie. In i ugnen på 150 grader varmluft (stod lite högre värme i receptet men jag tror detta blir bättre ;) i 1 1/2 timme. Ta sen bort folien och höj värmen till 200 grader och låt stå i 20-30 minuter tills de fått en fin och krispig yta. Riv över skalet från apelsinen och servera med en god och matig sallad.
Revben "El Bulli" style
|
Med en god sallad till
|
Datta var supergott, Älskling!!!
SvaraRadera