torsdag 16 augusti 2012

Caesarsallad som jag vill ha den :)
















Ikväll blev det en av sommarens många sallader. Med mycket grönt, mycket dressing, mycket ost och lite kött, kyckling eller fisk till, så kan en sallad vara helt underbar.

Till två

1 romansalladshuvud
en bit gurka
några goda körsbärstomater
1 riktigt mogen avokado
1 paket bacon
2 skivor vitt bröd (olivolja, persillade)
4 grillade kycklinglårfiléer (mycket mycket godare än kycklingfilé)
1 liten bit grovriven parmesanost

Dressing:

1 äggula
1/2 msk kapris
1 tsk dijonsenap
1/4dl pressad citron
1 vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
knappt 1/2 dl olivolja + 1/2 dl solrosolja 

Mixa allt med stavmixer och tillsätt:

1/2 dl finriven parmesanost
1 msk vatten
salt och svartpeppar

Blanda dressingen. Skär gurkan, tomaterna och avokadon i bitar. Stek baconskivorna knapriga, låt svalna på papper och bryt i bitar. Skär brödet i tärningar och stek i lite olivolja i en stekpanna tills de blir till knapriga krutonger. Råkar du ha lite persillade hemma (krydda som finns i de flesta butiker och är toppen till dressingar och i kalla såser) så kan du krydda krutongerna med den under tiden du steker.

Bryt loss salladsbladen och skölj och låt dem torka noga. Har du ingen salladsslunga så funkar det perfekt med en ren kökshandduk. Gör som ett paket med salladen i mitten och ta tag i de fyra ändarna. Ställ dig utomhus och veva runt "paketet" som ett pariserhjul. Funkar toppen!

Lägg hälften av salladen i en 5-liters plastpåse. Skeda i 2-3 msk av dressingen. Skaka ordentligt så att salladen dränks på alla sidor. Häll ut på en tallrik. Upprepa med andra hälften. Fyll på med grönsaker, krutonger, bacon, grovriven parmesan och den grillade kycklingen(uppskuren i skivor). Ringla över resten av dressing och toppa med flingsalt :)

Lite rostade pumpa- eller solroskärnor brukar få plats på våra tallrikar också!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar